Ливърпул победи Челси с 1:0 на Уембли в битка във финала на

...
Ливърпул победи Челси с 1:0 на Уембли в битка във финала на
Коментари Харесай

Ливърпул го направи! Ван Дайк донесе трофея от Карабао Къп срещу Челси

Ливърпул победи Челси с  1:0   на " Уембли " в борба във финала на Карабао Къп.

Първата опция бе в деветата минута, а Анди Робъртсън центрира отляво, като Луис Диас стреля с глава, само че Петрович нямаше проблеми да улови. В 14-а минута Челси позволи неточност в изнасянето на топката, а Луис Диас бе на чиста позиция и опита удар с десния крайник, само че стражът на Челси съумя да избави.

В 20-а минута Челси огранизира бърза контраофанзива, а топката бе отбита и попадна в Кол Палмър, само че Куивин Келехър направи впечатляващо избавяне, което запави вратата му от гол.

Малко по-късно Мойсес Кайседо влезе доста жестоко в краката на Раян Гравенберх, а футболистът на Ливърпул се строполи на земята. Главният съдия не отсъди нарушаване даже, а нидерландският футболист трябваше да напусне терена с носилка и бе наложително сменен от Джо Гомес.

В 32-а минута Николас Джаксън получи пас в вероятност, а нападателят овладя добре и напредна с топка в крайници, като най-после приключи във вратата на Ливърпул. Попадението обаче бе анулирано заради засада. ВАР прегледа обстановката, като се откри, че засада е извънредно тънка, само че въпреки всичко я има, а резултатът остана 0:0.

В 40-а минута Ливърпул провежда добра офанзива, а Робъртсън получи празно пространство на левия фланг и не се поколеба да центрира към Коди Гакпо, който се отскубна от противниковата отбрана и насочи превъзходен изстрел с глава, само че топката се отклони от левия непряк дирек на Челси.

В края на първата част Брадли също имаше опция да обстрелва вратата от добра позиция, само че Конър Галахър се хвърли на превъзходен шпагат, с цел да блокира опита на младока.

Малко по-късно се стигна до физически конфликти, като Бен Чилуел и Конър Брадли влязоха в спор към страничната линия, а това въвлече и други футболисти. Съдията реши, че ще даде по един жълт картон и на двамата.

В 58-а минута Коди Гакпо овладя в наказателното поле, като центрира към Харви Елиът, а младият англичанин опита акробатично осъществяване с левия крайник, което се получи, само че Петрович внимаваше и съумя да избие.

В 62-а минута Ливърпул извърши директен свободен удар, като Анди Робъртсън центрира отлично, а Върджил ван Дайк стреля с глава и не остави късмет на Джордже Петрович. Голът бе прегледан с ВАР, а основният съдия бе извикан да прегледа обстановката, като реши, че има сазада на Ендо в хода на офанзивата.

В 76-а минута Конър Галахър получи на чиста позиция в противниковото наказателно поле и не се поколеба да стреля, като Келехър единствено изгледа топката с вяра, с цел да види по какъв начин тя се отбива от десния му непряк дирек.

Три минути по-късно Джо Гомес обстрелва Джордже Петрович, който умерено избави. В 85-а минута Челси провежда страхотна контраофанзива, а Конър Галахър бе изведен самичък против вратаря, като стреля с десния крайник, само че Келехър блесна с отлично избавяне.

Във втората минута на добавеното време Кристофър Нкунку имаше чудесна опция, само че още веднъж Келехър блесна със избавяне. Играч в синьо опита добавка, само че още веднъж вратарят на Ливърпул направи невероятна интервенция, с цел да опази вратата си.

В 94-а минута Ван Дайк съумя да подаде с глава към Джейдън Данс, който стреля с глава, само че Петрович съумя да избие таман в точния момент, преди топката влети във вратата му. Малко по-късно Ливърпул провежда нова добра офанзива, а Луис Диас показва добър дрибъл и достави комфортна топка на Харви Елиът, който стреля незабавно с левия крайник, само че топката профуча настрана от левия непряк дирек на Челси.

Това бе и всичко по-интересно за първото продължение.

В шестата минута на второто продължение Мадуеке си сътвори празно пространство и опита удар с левия крайник по диагонала, само че Келехър внимаваше и въпреки първоначално да изпусна топката, съумя да улови. Малко по-късно след изпълнен тъч на Ливърпул Джеймс МакКонъл отклони към Цимикас, който стреля с десния крайник, но Петрович бе на добра позиция и избави.

В десетата минута на второто продължение Цимикас центрира превъзходно към Харви Елиът, само че ударът на последния се отби от левия непряк дирек на Челси, а Данс беше изпреварен за добавката.

Стартови сформира:

Челси:  28. Джордже Петрович, 21. Бен Чилуел, 26. Леви Коулил, 2. Аксел Дизази, 27. Мало Густо, 8. Енцо Фернандес, 25. Мойсес Кайседо, 7. Рахим Стърлинг, 23. Конър Галахър, 20. Кол Палмър, 15. Николас Джаксън

Треньор:  Маурисио Почетино

Here's your Chelsea!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР